I love min nya lila ipod.

Jag tror att alla har fått nog av mitt tjatande om min "nya, fina, lila ipod" meeeeen det skadar inte att skriva det en gång till.

Vi lever faktiskt även om det inte märks, alltså vi som egentligen ska uppdatera oss på den här bloggen men som inte så ofta gör det. Eller jag är nog sämst på att göra det av oss alla så jag ska verkligen inte säga nått. Jag verkar iaf vara den sista utav oss som sitter uppe och låtsas som om att det inte är måndag imorgon, alltså skola och det tänker jag fortsätta med en liten stund till.

Annars ska jessica försöka hjälpa mej att komma igång med mitt nya liv, som förövrigt skulle ha börjat innan sommarlovet men som har skjutits upp lite. Jag ska upp i morgonbitti och Powerwalka som man kallar det om man är 40+ eller heter Johanna. Jag är faktiskt taggad.
Det känns som om jag är på gång nu, det känns liksom rätt. hehe

Juste, jag och mina kära vänner (tyvärr inte dom på bloggen men några andra) ska boka en utomlandsresa, kanske imorrn vem vet. ÅÅÅHH jag dör vad kul!

puss & godnatt.


He really wanted her to stay

Alltså hej. Jag sitter här framför datorn och Spotifyar låtar som vi kanske eventuellt skulle tänkas spela på vår ScMu-hemlis-föreställning som ska gå i gasen tidigt nästa termin. Det går rätt så bra faktiskt. Hittar många bra. Inteee det svåraste ämnet att söka på vaaaaa? Hehe nej.
För övrigt så går vi i skolan och vi leker runt och sjunger och tänka sig så jobbar vi faktiskt en del på lektionerna NUFRTIDN. Jag har liksom inga rester i matte, det säger en del om oss va? Min hypotes är att vi blivit förståndiga nästan-vuxna. Det känns lite skönt faktiskt, och det ska bli kul att läsa det här inlägget om typ två veckor när jag kommer sitta på läxbokshögar och försöka finna lite tid till fritid.
Och förresten har jag köpt en ipod och den är asmysig. DEN HAR SOLEEEEENS FÄÄÄÄRG. Heh.

Jag har ont i magen och ni mina kära vänner vet varför (nej nej problemet är inte åtgärdat än)
ajaaaaaaaaaa nu ska jag äta jättemycket choklad hejdå


Nuuu sssschkaaa jagg gåååååå

Kräftor är inte gott

... tycker jag, ändå var jag på kräftskiva igår. Jag åt en kräfta och jag är stolt. Talande? Kanske.

Det blev en bra kväll i alla fall, tackar Borkas Johan för den! 

Ett spännande urval av minnen har överlevt som vanligt, och allt blir liksom roligare när man tänker på hur det måste sett ut. Hur jag trallar in genom bakdörren när klockan hunnit bli en tio-elva och det mörknat, med Johans gitarr lite löst hängande i ena handen. Hur han utan att göra en min skyndar fram och tar den, går iväg med den, medans jag lite förvirrat står kvar och undrar varför.

Man kan ju undra.
 
Nu är det bara att lufta ur lukten av gammal alkoholist ur sammetsklänningen och vaka på facebook redo att tagga av de (låt oss förutsätta) mindre smickrande bilderna vars blixtar bländat en under natten. Och hoppas att ingen hade löss igår, med tanke på att Louisas skogsgröna hatt, som skickades runt bland samtliga gäster under gårdagen även satt på mitt huvud under ett stabilt moment då jag hade privat date med gitarren på berget. (Jag tänker inte fråga mig varför jag satt ensam, när jag till och med då kunde uppfatta dess grova ostämdhet)

Men tack Johan och alla andra som fixade för en rolig kväll, och tack Louisas pappa för kräftan och den halva baguetten! ("Baguetten och den halva kräftan" kanske är mer korrekt)




 En bild som jag hittade på någons facebook. Det där lät säkert asbra! ...

Hej, tjo och klackarna i taket.

Tjaa!
Gårdagen var mys. Slappa hela dagen hemma i min säng med min dator var nog det skönast jag gjort på väldigt länge. Sen drog vi vidare till torö på kräft- (räk)skiva där vi faktiskt fick lite användning av våran sång-/spellista som vi alla men framförallt Julia uppoffrat mycket tid på.
Notpapprerna vet jag inte riktigt vart dom försvann någonstans men vem behöver sånt onödigt, här kör vi eller rättare sagt dem på inspiration och improvisering. "BÄÄÄÄÄÄÄÄÄ" säger det någon nått kanske?  

Idag är jag lite tröttare bara och ska sysselsätta mig med storstädning av mitt rum och packa väskan för att åka till Mamma. Där hoppas jag hitta mina gamla skolgrejer som matte och svenska böcker samt min miniräknare, för om jag inte gör det kommer min lön som jag får på Måndag eller Tisdag gå åt till att ersätta skolans alla böcker jag slarvat bort och det vill jag inte göra.


Nuuuu ska städas. puss!
   

video killed the radio star

Det svider på mitt huvud. Aj. Menmen, fin i håret blir man ialf.
Ikväll drar jag över till grannen på kräftskiva. Det är hennes föräldrars nära & kära som kommer över. Självklart blev man bjuden *blinkblink. Så det blir väl lite suga kräftjuice (lät inte okej) och dricka några glas vin också.¨Resten av blogg gänget ska ju på en annan kräftskiva med alla mina bästisar och supa sig fulla och ramla nerför något stup och skrika, KOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM IGEEEEEEEEEEEEEN LEEEEEEEENA! Några mysiga sms kommer det nog att ramla in i mobilen från damerna. Eller gud förbjude, är det jag som tvåhands smsar, dansar på borden och nyper Idas morbror i rumpan. 2 glas går väl ner. Sen får det räcka. Måste komma ihåg att det kommer att vara barn närvarande också. Så förutom mat och dricka så kommer det väl bli lite gulligull med de yngsta, smita iväg på gachpauser, kanske att kubbspel dyker upp, och en massa tvätta bort kräftlukten från händerna.
Det ser väl ut att bli min kväll då, imorgon eller nästa vecka när gänget återhämtat sig får vi säkert läsa om deras kväll. Nä nublire hejdå. hejdå


Just as long as you stand stand by me




Okej grabbar nu taggar vi till inför KRÄFTSKIVAN

YOU TALK YOU TALK A GOOD GAME

Party i morgon och babies om ni vill ha allsång med oss så plugga in dessa låtar

You talk med Babyshambles, Astronaut med Salem, Albion med Babyshambles, Yellow med Coldplay, Somewhere only we know med Keane, För en lång lång tid, Försent för Edelweiss, Nu kan du få mig så lätt, Min Huckleberry vän med Håkan, Blowing in the wind och Positively 4th street med Bob Dylan,

OSV

Nu har Finnen dragit igång en skräckis så nu ska vi dö lite okej puss hej

ALLSÅNG PÅ NICKSTA ESMK2

Nu skiter jag i att jag sa att jag skulle klistra in filmen i inlägget där nere, här kommer min sammanfattning av filmerna från allsången på Nicksta!

Filmen är ett mästerverk och kommer inom kort säkerligen att nomineras till diverse priser, exempelvis sägs Oscarsstatyetten vara på väg till Sverige i skrivande stund.

Skämt åsido. Det tog mig tre timmar. Så kolla på hela! Slutet är bäzt, vi blir lyckliga allihopa av det. Älskar mina estettjejer.

Nu är vi hemma hos Finnen och har precis upplevt finsk husmanskost i kulinarisk anda. Vi har även knåpat på en härlig dikt som vi kanske delar med oss av senare om vi är riktigt snälla.

Puss på er alla!



If you're going abroad I can't help you if you're crossing the street I might be there






JAAAAAAG JOHANNA OCH FIIIIINNNNNNNNNEEN


Idag är det fredag. Fredagar brukar innebära glädje och så. Och det gjorde väl även dennaaaa.
När man börjat en dag med att stampa 3/4-takter och åttondelar och hej och hå så blir man uppvärmd för dagens kommande estrapader. Som matte. Och svenska. Och engelska. Men det ska vi inte prata om, efter skolan åkte jag tillsammans med Louisa och Johanna till Haninge.
Och så spenderades för mycket pengar. Igen. Sen rev vi sönder Louisas Coopstrumpbyxor och hon blev sur.
Ikväll ska vi sjunka ner i Finnens soffor och avnjuta mat, såsom man alltid gör hos damen



"I början av sommaren fixade Emma stock och
i slutet på sommaren är hon en riktig kåtbock"

Anonym

Scenarion från gårdagen

Första riktiga skoldagen och esteterna har redan satt igång sitt hårda
svenskastuderande - på dagens schema står "tydning av rebusar".

Av rebusar i bild.


Såhär kan detta gå:

Julia har helt gett upp tankeverksamheten och sitter och improviserar fram egna ord genom att kombinera namnen på de olika sakerna på bilden.

"Sur ... Deg."

Tankepaus.

"HA!"

Improvisationen gick dock inte alltid lika bra.

"Fot ... bar. Fot... öl. Ölfot! Öl ... tå..."

Monica kommer. Monica suckar djupt.

M: Men vart ÄR dom?"
J: Bar ...
M: Vad är det för plats?
J: Fot ... A! HA!

Alltid denna triumf. Låt oss hoppas att ambitionsnivån håller!

Har inget vettigt att skriva meeeeen...

Jag kände bara för att göra det, så därför lägger jag upp en bild,


En bild från när jag och Julia var på gotland med dessa filurer. Mysigt vare, riktigt mysigt!

Nu ska jag sova. Är sjukt trött men det gör inget för imorrn börjar vi klockan halv tio!
Ser verkligen fram emot dina hamburgare imorgon emma, Älskar när du gör sånna där gulliga saker.

lonely i'm mrs lonely i have nobody

Sitter i fotöljen som gav mig nackspärr idag när jag decka i den efter att ha kommit hem efter den första riktiga skoldagen, hur som helst, sitter i fotöljen nu och kollar på Anna Skippers fula love love love tröja hon har på sig i dagens du är vad du äter program. Torkade fruktbollar äter de just nu. Ser ut som mina chokladbollar jag gjorde häromdagen men de var ju ialf goda. Idag tog jag fram köttfärs föresten och en till sak ur frysen men det blir överaskning för mina estet vänner så ni får inte veta vad jag tog fram på tining. 1500g köttfärs ligger ialf just nu i min kyl och imorgon när jag kommer hem från skolan ska jag tillsätta lite grejer som jag läste på internet och sen rulla lite hit och dit och sen platta lite hit och dit och sen har jag mina egna hamburgare. Sällskapet som kommer hit på grillning imorgon har ju en lite tyngre plånbok än mig så de kan ju enkelt och bekvämt gå på coop tex och inhandla deras föda. Men hur roligt är det egentligen. Inte roligt alls. Rått kött är ju kalasroligt. Värsta seriöst också. Men så är det när man lever utan föräldrar. Och är halvfinsk. Då blir det ett rena rama slakterier här hemma. Kanske ska gå till muskan och fiska imorgon bitti medans jag är igång. Gott med lite aborre till middag på lördag. Måste städa också, och slänga soporna, och tvätta, och klippa gräsmattan. Måste väldigt mycket. På 3 dagar. Kanske får användning för den där kalendern jag köpte trots allt. Fan, 109:- rånade de mig på. När jag kom hem tittade jag i den lite och tänkte lite på vad jag ska klottra på alla sidor. För jag har inte så mkt annat att skriva ner i den. Långt inlägg det här gick och blev då. Och helt osammanhängade. Nu skulle ni lika gärna tro att jag var lite på fyllan och villan som senast men jag kan då säga att jag är helt clean idag. Jag skriver helt enkelt såhär. Knasigt. Nu har malin och malek gjort te till mig. Ska ta en gach en kopp vaniljte en macka också (ja, jag är nykter) är lite hungrig bara kanske. Måste återställa min balans i magen, hehe. Okej nu är väl mitt te kallt så nu blire hejdå. hejdå.

Johanna och Torgny Melins gör min kväll

Jag måste säga att det är fantastiskt hur bra det är med vänner som känner en. De känner till ens humor, vet vad man uppskattar, vet hur de ska göra en glad.

Varför jag kom att tänka på det just nu?

Johanna skickade just en Spotifylänk till mig. Med Kom Igen Lena. Som dansband. Hur fantastiskt är inte det?

Nu kommer alla som läser dethär tro att jag gillar dansband på riktigt. Vilket jag visserligen gör, men på ett mycket roat stadie. Det kan göra en hel kväll för mig att ha Det hon vill ha på hjärnan, så länge jag kan vara säker på att det stör andra mer än mig. Detta görs exempelvis genom hög, entusiastisk sång, gärna med tillhörande dans, iscensatt på ett ställe där många människor hör, som till exempel i en mataffär eller i gymnasiekorridoren.

Jag tror att denna slags humor, som jag inte är ensam att ha i dethär bloggänget, kan vara grunden till ryktet om esteternas mentala ohälsa.

Och omusikalitet.

I vilket fall som helst. Som jag sa till Johanna, dansband är för mig perfekt musik på samma sätt som perfekt TV är Ernst Kirchsteiger ätandes ost i Lummelundagrottorna. Det är så fantastiskt att man inte vill häda perfektionen genom att avslöja att det egentligen är övermättat med ironi.

I vilket fall som helst ska jag nog sova nu. Jag är faktiskt trött, vilket är en ovanlighet. Det är inte lätt att vara mig. Godnatt!

HEJ

Här ska jag lägga in filmer och skriva om idag, när ES2 var på Nicksta och hade picknick och allsång.

Nu väntar jag på att mina högintellektuella samhällsvänner Emma, Olivia och Jeanette ska dimpa ned i stugan så vi kan åka och bada.

Jag kom förresten till en ganska tråkig insikt nyss, när jag bytte ut BHn mot bikiniöverdelen och det ramlade ut tre hårnålar och en tofs vid avlägsning av den förstnämnda - jag måste sluta använda BHn som förvaring och skaffa en (ännu) större väska.

NU kom dom hejdå

Biblioteket.

Jag och Louie är väldigt charmiga. Vi måste spendera två timmar i Nynäshamns centrum för att vi inte orkar gå hem innan Louisa ska klippa sig.
Vad tror ni vi gör, vi går till Biblioteket och chillar. Bara sådär råkar vi låna sexton skivor sammanlagt som egentligen är helt onödiga eftersom allt nu för tiden finns på älskade spotify och ställer oss vid "drop-in datorerna" där man får stå i femton minuter varav 13 minuter säkert har gått.

Imorrn ska vi ha picknick på Nicksta, jaaaaaa nicksta. Jag älskar Nicksta, säkert, eller får iaf försöka eftersom jag ska spendera en hel dag där med min klass som förövrigt är väldigt bra på att komma överens. Det är ett litet minus kanske men annars är den bra, faktiskt. 

Femton minuter har säkert gått nu, oj jaa nästan tjugo. Harrreeeeeeeeeeeeee! 
 


SKOLSTART




Med blandade känslor börjar ESMK2
HÖSTTERMINEN NOLLNIO


If you got the money, I think it would be funny ah ah oooh

Klockan är 23.07 och jag borde sova. Imorgon är det skola och till imorgon skulle jag gjort en novellanalys som jag inte gjort såklart, förvånad. verkligen.

Jag hoppades på att jag skulle hittat mina vänner här vid la burk ikväll men istället blev det att kika in på bloggen och läsa om mina kära istället. Och jag kan inte annat än småle och skratta lite när man upptäcker att en utav dem varit inne och bloggat när den varit i sitt bästa tillstånd, sånt gör mig så glad. 

Neeej, nu är det dax att börja tagga till eftersom jag inte är taggad över huvudtaget. Jag har lovat mig själv att jag ska komma utvilad och pigg till första skoldagen som förövrigt kommer bli asbra, Känner det på mig.
För att förverkliga detta måste jag alltså sova nu. Godnatt!   
 
      


zoomba jeah soooomba roouh

lagom mysig i huvudet som juloia brukar säga. det är trevligt det. jag b ehöver göra en macka till känner jag. fylla ut magsäcken lite. röra om i grytan. sen ska jag sova i min egen säng för en gång skull. när mamma och papap är borta dansar råttorna på bordet. eller sover i deras säng då. aja. det tog en jävlans tid att logga in här må akjg säga. för vadå, det här onödiga värdelösa inlägget liksom. hurni estetvänner inom denna blogg. eller julia då, varför ska du ha så komplicerade msn namn och till råga på det lösenordet! fick kämpa ett tag dära. men här är jag nu! ingenting är omöjligt som sagt. en macka är inte heller speciellt omäjlig. ganska gott faktiskt. jag åsg alem al fakir på tv idag johanan försetsten. lotta på liseberg vare repris. han var söt. alla bar regnrockar, kamera skuggorna syntes över folket och jag svettades på crossen. sen kom malek hem från tunisien och vi bakade loss i lokalen och nu sitter jag här och ordbajsar som aldrig förr. mys. nä nu blire hejdå. hejdå

When they all did tricks for you och det är lördag

Aloha.
IDag har jag varit och hälsat på morfar, och det blev sådär som det blev i filmer. Klockan tickade helt plötsligt jättefort och allt annat blev tyst och jag såg en droppe kaffe rinna ner långsamt på utsidan av kaffekoppen. Min morfar bor alltså på ett ålderdomshem, och han är inte där för att han tappat hjärnaktivitet, mer för att han inte kan gå och så ordentligt själv. Men herregud, gubben är ju 88! Iallafall, morfar börjar prata. Om när han läste in en saga baklänges på ett band, för att sen spela det baklänges så att det lät mycket mer underhållande.
Repyrk nemro. OOOHR MEN EH KERY PER EH. Ormen kryper.*
Sen började han sjunga om Tre damer och de alla tre de trallade. De tre damerna var jag och mina två systrar.
Sen tog jag en bit sockerkaka.
Sen satte sig en tant bredvid mig och tittade på mig. Jättenära. Det var lite läskigt.
Jag brukar svimma av lukten inne på ålderdomshem, eller nej, inte svimma. Men jag brukar bli yr i huvudet så att jag tror att jag ska svimma. Men det gjorde jag inte idag hur som helst. Blev inte ens en gnutta yr.
En gammal lärarinna satt och räknade saker på bordet. Skrev upp på ett papper. "HALLÅ!" ropade hon. "HALLÅ?!"
jag blev lite rädd. Tyckte att hon var lite läskig faktiskt.

*Kryper ormar förresten?


Och vi lämnade ålderdomshemmet
 utan att på avdelning 1 hälsa på lilla mormor



Ikväll ska jag träffa Madde. Vi ska antagligen hem till Emmis.


Hello, is there anybody out there!

Imorgon är det min sista jobbdag, gud vad skönt att det är över. Sista veckan var på tok för seg. Så eftersom skolan börjar på Tisdag (hjälp) måste jag röja i helgen! Final days lixom. Vem är med mig? Hör jag någon där ute? Eller har jag var isolerad alldeles för länge så det bara är mina kompisar i huvudet som jag hör ropar.. Juste mammy & pappy är i Grekland. Någon som är på att köra ngt mys at this place. Vi har fått en ny ringklocka. Den är vit halvrund typ och oanvänd. Någon kan väl komma förbi bara för att ringa på ens. Vore trevligt för den. Och nya möblerna från Coppisch står där på altanen och ser ledsna ut. Eller mer sårande typ. För att det bara är jag och söstra mi som gnuggad rumpan mot dem. De behöver också lite sällskap. Nu tänker ni, Aa det där är emma mikiasson. Hon är en trevlig typ. Hon uppskattar eran tanke, men hon behöver mer än era tankar. Så plinga på hennes dörr och sitt i hennes möbler. Ni vet ju adressen. broadway 5th street mittemot Oprah.

Kom och tjyss mig!

Måste ju erkänna att jag saknar det lite



Puss

/ B

Hög hjärnaktivitet även när jag sover (såsom när jag är vaken alltså)

Jag sprang in i en kyrka för att söka skydd, satt där med Maleks mamma och gömde mig, sen beslutade jag mig själv för att ge mig. Vit flagg.
Jag gick ut på trappen till den stora kyrkan, det var stentrappa och kväll, och där står han som jag gömt mig för hela drömmen. Sirius Black. Men jag skulle bara berätta för honom att han var min gudfar så han inte behövde döda mig längre. Så jag sa nåt i den stilen, om att han var min gudfar och att vi egentligen inte behövde hata varandra.
Då pussade han mig på kinden och sen så la han armen runt mig och sen så väcktes jag av att
Mimmi plingade på dörren för att lämna tillbaka mitt busskort som jag glömde där igår..


Baby I'm upside down



Hej och hå jag vill färga håret jag vill göra om i mitt rum jag vill ha nya kläder
bäst att sätta fart innan skolan börjar


Sensommar

Kan tyckas att det är lite konstigt att längta till skolan och hösten. Jag tycker att det ska bli mysigt med höstkappor och nya jeans, koftor och lite senare.. långkalsonger! Det bästa som finns är väl ändå långkalsonger? Mysigt och varmt och alldeles underbart!

Sen sommar/tidig höst när sommaren hänger kvar lite i luften. När man fortfarande kan dra iväg och grilla någonstans, (för att det händer så ofta). Hörrni estetvänner vi har en grill kvar från valborg här. Dags för användning?

Men grejen är den att efter hösten kommer slaskvintern. Den hemska slaskvintern!! En riktig ordentlg vinter skulle inte vara helt fel. En som börjar smyga sig på i slutet av november och håller till mitten av februari. Då den bara hux flux försvinner så man inte behöver ha gummistövlar i 2 månader.. Det skulle ju kanske vara bra.

Men nu är det sommar. Mindre än en vecka kvar på sommarlovet och varmt till och från. Det är härligt!

Dessutom så är det inte långt kvar till septeber ooch Håkan!


Vad gör alla människor nowadays?

Hem kom jag. Hel och skitig och äcklig efter en vecka utan dusch. Träffade borka och Johanna en sanbbis och pratade med Julia i telefon. Försvann sedan ut på torö. Vad hände sen? Första kvällen var helt död! Efter att ha träffat massa människor varje dag hela tiden i 5 dagar så blir det en väldigt stor omställning när mna kommer till Torö och kommer på att: 'Jag ska ju faktiskt vara ensam här i nästan en vecka.' Tänker sedan att, 'Jo men det kan ju va skönt eftersom du har fått ett överskott av människor nu..'

I onsdags höll jag på att dö. På riktigt. Ingen kunde komma till mig. Jag kunde inte komma till Nynäs. Mormor och Håkan var i Tranås. Mamma i Skåne. Jag var frisk. Detta ledde till att kvällen aldrig tog slut. Inte ens TVn ville va min kompis..
Jag försökte verkligen hitta på nåt. På riktigt. När mamma hade åkt la jag mig först på soffan. Men det visas verkligen inget sevärt på TV på sommarn. Detta leder till hundaktiverig i form av en helt-okej-lång promenad. Kommer hem. Snurrar igång en skiva. Lagar mat. Äter. Diskar. Nu då? TV. I flera timmar. För att försöka hålla igång sms-inkorgen skickade jag iväg minst 3 massmeddelanden. Misslyckat iochförsig.

Agnes kom iallafall till min undsättning. Och mormor. Och en förkylning..

Nu glömmer vi milf-festen några minuter och prioriterar om

På min radar:


70-talsmaskerad. Nu snackar vi inte amerikanskt 70-tal med Yvonne Elliman och Bee Gees, inga neonfärger eller hårband, utan ÄKTA SVENSKT 70-tal med låga, bleka utsvängda jeans och senapsfärgade polotröjor, Jonatan Lejonhjärta-frizzet, Jag vill ha en egen måne och beiga kavajer.

Jag, ogräset och Beatles



Så ere.

Och DÄRFÖR borde jag jobba som rektor. (Nivet, sommarlovstalen. Alltid för långa och fjolligt formulerade)





Ett brev till alla nybörjarbarn som jag daddar med om dagarna:

Jag ljuger för er. Hästar bits visst. Inte för att vara elaka såklart, utan bara för att dom tycker att det är kul. Men om det händer, att en häst suger tag en hudbit på din arm och crunchar den mellan sina hårda och grymt vassa tänder, andas bara och tänk på något litet. Den bör släppa inom tio minuter.

Och barn, det är inte så som jag säger att hästen aldrig springer iväg åt ett håll dit man inte vill. Och det är inte så som jag säger att du inte ramlar av en häst. Ibland hoppar den till och med upp och ned för att få av dig. Det enda du kan göra är att hålla din balans och sända en bedjande hälsning till Gud, Buddha och Allah.

Och att vistas i stallet frivilligt betyder inte att du inte kommer både svettas, blöda och gråta. Det finns dagar då du kommer komma därifrån med värkande rygg efter att du som volontär mockat rent cirka 300 kvadratmeter av hästboxar, dagar då du stått på knä och oljat ridhusläktare, då du suttit i 40 graders sol och rensat ogräs på ridbanan, då du målat 170 meter ridbanestaket. Det kommer finnas tillfällen då du fäller både en och två ilskna, uppgivna tårar då odjuret under dig verkar vilja sträva emot din vilja på alla plan. Det kommer även kanske att finnas stunder då en ridtur slutar i sanden med bruten arm, och för vissa av er kanske det kommer att komma en dag då din cykel blir kvar i stallet efter att din returbiljett delats ut av av ambulansföraren.

Men det kommer att vara värt det.

Det kommer att vara värt det tio gånger om dagen då du vinner din första prisrosett. Det kommer att vara värt det hundra gånger om dagen då du får din första ponny i form utan att såga på bettet som vissa andra gör, då du får pollen mellan hand och tygel enbart för att den gått med på att samarbeta med dig.

Jag kan låta så bitter när jag snackar om allt jobb i stallet, om hur jag stupar i sängen innan kvällsmaten efter en dags stalljobb, om hur dött det kan kännas att gå upp då klockan ringer fem i sex. (05.55 alltså, inte 17.55) 

Och idag, om hur min Trinity lite naivt ville busa och visa lite kärlek till sin mamma (MIG ehhhe) och efter att noggrannt letat ut det område på min arm där man kunde få tag i mest lös hud nöp ut den och höll kvar, lagom länge för att lämna ett ordentligt sår och få mig att fundera på när jag senast fick en stelkrampsspruta.

Och på hösten, när man hoppar i lervälling för att ta sig ut till platsen där han placerat sig i hagen (längst in såklart) och efter ett stort skutt inser att skon sitter kvar i lerpölen man precis lämnat.

När han verkligen inte förstår varför han inte får stå med sin fot ovanpå ens egen.

Men så är det också de där stunderna när allt verkligen funkar, som dagen då han helt utan att buffla med huvudet och bestämma sig för att gå åt andra hållet går bredvid en hela vägen från hagen till stallet. När man ridit längre än någonsin förut utan att han skyggat, utan att han skenat, utan att han krånglat, när man inser att han börjar ju mogna den skrutten. När man konstaterar att han vuxit tre centimeter sen han kom och kan se ny muskulatur, och tänker att dethär börjar ju se ut som en riktig häst.

När han gnäggar när han hör ens röst i stallgången och lägger nosen mot ens mage och andas ut en eftermiddag när han är trött.

Därför är det värt det.



Jag och min bebi för snart ett år sen
(Har det redan gått så lång tid?)

nananana

För alla er därute som inte fattade ett skit om mitt andra inlägg häromdagen. Ta't luuuuuuuuuuuuuuuungt. Det gjorde ju inte jag heller! Och det måste ju ändå kännas skönt? att liksom veta att man inte är ensam där ute. Bloggkamrater, ser ni hur jag tänker på alla våra läsare. Tycker jag ska få lite mera cred för mina strån till stacken. Heeee.
Färdig packat och allt, + kläder har jag med mig också. (Don't worry falun) Först blir det massa snor, avföring, mat över hela matsalen förutom i barnens munnar och svordomar som jävla bajskorv i 8h sen klockan 15.30 har jag officielt helg och kommer fira det med en massa tåg och buss resor. (det var mig då en lång mening) Nä nu blir det en rutin check i väskan ifall jag glömt näsdukar (nödtoapapper i snyggare förbackning bara) För jag är då inte snuvig. Och typ tops. Det är en jävlans bra uppfinning. Nej, nu blev det bråttom. Vart tog alla minutrar vägen? Äh, allt för er kära läsare.  / Eran trogne Emma


 


På en annan resa

fortsättniggggggggggg..

Eftersom jag bor på "nere" gården. Så säger vi här hemma förstås. Upp till tvättstugan, såklart. Men de som bor över oss på den "grönagården" med alla de gröna dörrarna och balkongerna. De måste ju låta lite, "Älskling, jag går jag ner till tvättstugan då" Och det är ju bara helt fel. Upp till tvättstugan, original since 1992. Now and forever. Or until I move. Skulle aldrig flytta till den andra gården. Skulle isåfall fortsätta säga det enda rätta. Och vad skulle folk tro om mig då. Mentalt stabil va. Good for you. Nä, "råsa gården" aka. nere gården. Det är for life. Eller tills jag flyttar till min bachelorette lya som sagt. Inte i Ösmo kan jag tillägga. Okej. Hej.

en aning skärrad. lagom äcklad.

Klockan är 18.56. Om 4min går mamma upp tilltvättstugan utan min tvätt. Det blir ett kortfattat inlägg.
Imorgon efter jobbet sticker jag till Dalarna. Det är det närmsta jag kan komma till semester! (på Åland fick jag ju fan knega) Ida jag & Emil tar tåget in till stan sedan bussen mot korven. Och eftersom det är efter jobbet måste jag packa ikväll och fixa serien som måste laddas, ni vet - ipod/kamera/mobil så ikväll blir det stor städning på rummet också. FYFAN. På tal om mitt rum. Igår när jag höll på somna in till något teveprogram så ser jag ngt i ögon vrån springa över min matta. Det var inte stort som en råtta direkt, men för stort för en spindel, myra, fluga (kan de springa?) aa ni fattar. Jag kunde inte ignonera denna svarta skepnad så jag kikade mellan lådorna utspridda tillsammans med min garderob över hela golvet. Ingenting där, ingenting här. Men under ett satans papper hittade jag skiten tillslut. Det var tamefan den största Svenska? spindeln jag någonsin varit i samma rum som! Förut den där håriga saken på Skansen. Det var bara att greppa närmaste bok och görat. Benen stack ut, de rörde sig inte så den borde varit död. Men det kom aldrig några dödsryckingar så jag var inte säker. La på en ännu tyngre bok så den inte skulle kunna sticka. Nivet, "spela död" grejen. Jag har sparat den där under, lovat Ida att hon måste se skiten. (Det var henne jag ringde när jag fick panik) Jo paniken kom lite efteråt hela incidenten. Och det var lite som såhär.. Hur tog den sig in? Hur länge har den spionerat på mig? Kom den ensam? Bor frugan bakom elementet eller? Sen flashbacken när den ilade förbi i tv ljuset på den vita mattan. Svart som natten var den, snabb som fan också. Tänk om jag hade struntat i det hela, äsch jag såg väl i syne. För jag lovar att jag förväntade mig inte en spindel! Tänk om den hade suttit i min tröja imorse.. Många frågor. Ett tips till er alla där ute. Om ni ser en svart skepnad på golvet där hemma. Tveka inte, go with the killer instinct. Stay alive liksom. Nu får jag väl åka naken till Falun. Men ni behövde få höra det hära. Alla har rätt till att få veta, Sverige har  också stora spindlar. Fan då.


KAN DU DIGGA DET ÄR LOCOMOOOOOOOOTION

Ännu en arbetsdag under den galna hänsynslösa svenska solen avklarad. Idag har målningen brutits av lite andra stimulerande aktiviteter, som mockning (du gillade MMSet va Borka?), promenad med en halt häst som trodde att alla föremål i naturen hade en konspiration mot honom (jag har kommit på mig själv med att tänka oftare på Iton som "paranoid hästjäkel" än "Iton". Är det bra?) och så sist och farligast, agerat lite ridlärare för nybörjarbarnen (som är en meter långa, jag skojar inte!).

Det hela gick otroligt bra, vilket det ofta gör när man förklarar för någon hur den ska göra och den säger "NEJ! Jag vill inte!"

Jag har nu i vilket fall kommit hem hel, kunnat konstatera att jag fått mera bränna under mitt jobb i stallet än jag fick under en veckas vistelse i Spanien, och ligger nu med målarfärgsfläckar på hela kroppen som torkar in mer och mer för varje minut och denyar att jag borde gå och duscha.
 
Och lyssnar på Locomotion.
Som jag kan digga.

17 år, 17 år i staaaaaaaadeen.


MISSSSSSS LIIII


ANNA TERNHEIM


VERONICA MAGGIO

Den 14e och 15e augusti spelar dessa skönheter på malmöfestivalen och jag ska diiiiiiiit!


jaaag är ledig!!!

heeej!
idag har jag haft min första underbarrrrraa sovmorgon på sjukt länge.
Jag vaknade liksom vid elva, gick upp, såg att det var sol, käka lite frulle, slappade lite här och planerade upp den perfekta lovdagen man kan ha.

På torsdag var det planerat att jag skulle åka till GBG, meen så blev det inte tyvärr. Såg fram emot att strosa runt i stora göteborg med två småbarn i 2 och 4 års ålder, se ut som en medelåldersmamma och inte ha en aning om vad jag skulle sysselsätta sig med. Det hade varit ett äventyr..

Nu kallar soooooolstolen eller glassen i hamnen, får se vad det blir för spännande.

Åeå flygplan åeå flygplan



Jag och Johanna har lagat världens godaste mat och nu ska vi se film. Jag har chips. Vi har ätit upp godiset. Vi är mätta. Domhär chipsen är förresten den bästa uppfinningen sen hjulet.

PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSs

Och Borka. Det löser sig.

Lala how the life goes on

Sakta men säkert har dagarna kommit och gått och du nalkas inte längre ljuva sommar utan du är här och jag nyttjar det inte. Du nalkas ljuva skola och ESMK2 öppnar snart armarna på allvar och välkomnar oss alla in i årskurs två som sägs vara skitjobbig. Imorgon jobbar jag min sista (iallafall för nu) dag på jobbet och guuuuuuuud vad jag längtar tills det är ÖVER.
Men med skolan på återseende inom sisådär två veckor så har tråkiga tankar tagit plats i mitt huffffffvud.
Är verkligen estet den rätta linjen för mig?
Jag skulle säga både ja och nej. JA för att jag älskar allt som har med det att göra, människorna, uppläggen på lektionerna, musiken, lärarna och vår klass och medesteterna, alltså tvåorna dvs de blivande treorna. Och nej för att jag egentligen inte passar in, jag tycker inte om att sjunga inför folk (om det inte är mys-med-gitarr-framför-öppen-brasa typ), jag har vääääääärldens scenskräck, och nu snackar vi inte lite pirr i magen och ojnuskaviutpåscenen blandat med iver utan nu snackar vi magsmärtor, yrselattacker och JAGVILLINTEEEEEEEE och på väg att banga ur precis innan. Väl på scenen (om jag nu mot all förmodan har vågat mig upp dit) så går allt åt helvete för att jag glömmer bort vad jag ens gör där eller liknande.
Jag har också tappat all motivation.
Jag vill vill vill inte spela trummor, som jag gjort mycket hittills,e jag tycker att det är lite halvroligt sådär men så fort det blir förväntningar så skiter sig allt.
Jag vill inte sjunga. Eller jo. Det är ganska roligt, men isåfall skulle jag vilja få bestämma allt själv, det må låta egocentriskt men så ligger det till. Jag skulle vilja bestämma låt, tonart, hur jag skulle sjunga etc etc själv och det funkar inte när man är en stor ensemblegrupp, det fattar jag med. Det ska man lämna till proffsen som är bra på det, som kan sjunga allt och att det låter faaaaaaaab varje gång. Dvs såna som Johanna och Emma.
Och jag vill inte spela gitarr. När jag började spela gitarr så gick det skitfort och jag tänkte att nämen det här med gitarrspelande var ju faktiskt jääääääätteroligt och jääääättelätt och shiiiiiiiiit vad fort det gick att lära sig allt.
Sen kom jag till en gräns, där det tog stopp. Och varje gång jag med liten förtjusning tar upp gitarren och lägger den i knät och tar några ackord så låter det precis likadant som det gjort de senaste tio ggrna som jag gjort samma sak. Jag kommer liksom ingenvart. Sen ser jag människor i min omgivning som Johan och Julia som inte spelat gitarr mycket längre än vad jag har som kan spela alla låtar och fingerplocka och ta barréackord och hej och hå, och det är med viss irritation som jag ställer in gitarren i sitt fodral och tänker att fan, någon gång kommer jag också kunna fingerplocka och ta barréackord och spela alla låtar i hela världen.
Och jag ska säga er, att den står där fortfarande. I sitt fodral. Och jag får dåligt samvete varje gång jag tänker på det.
Jag vill ju tycka att det är roligt. Och jag har ju tyckt att det var så roligt. Men det tycker jag inte. Inte som det är nu iallafall.

GREJEN ÄR att jag älskar att stå på scen. Jag älskar att synas. (Det här kan ju inte låta bra egentligen..) Och jag älskar att höras. Jag älskar att prata inför folk. Så det är inte det att jag är folkskygg. Eller blyg. Det tror jag inte att jag är.

Där är alltså problemet. Vad hade jag tänkt mig göra på ensemblelektionerna när jag känner noll i motivation till de instrumenten som jag borde spela?
Och det tycker jag är lite jobbigt.

Därför ska det bli lite jobbigare att börja skolan den här gången än vad det brukar vara.
Men vad vet jag? När jag väl är tillbaka i musikhuset så kanske jag springer hem och sätter mig med min gitarr och börjar nöta fingerplock.. Jag kanske blir en sån där galen människa som sjunger istället för att prata och jag kanske bara helt plötsligt blir av med min scenskräck som fuckar upp våra framträdanden.
Samtidigt som det är kväll och jag FRYSER och det är i augusti, så borde det inte vara.
Nu går jag på sparenergi och ska jobba de sista 7 timmarna på Coopen imorgon, sen ska jag till Dalarö och jag ska glömma bort vad det är för dag, jag ska inte tvätta håret och jag ska inte prata med någon.
Eller så ska jag göra precis tvärtom. Det har jag inte bestämt än.


Anledningar till att det är bra att vistas på ett gym

Skit, jag skulle ju ta en skitsnygg bild med webcamen så att ni skulle få se mig med rosor på kinden och solsken i blick efter min timlånga vistelse på gymmet, men så glömde jag bort det och hoppade in i duschen. Aja.

Första gången jag tränade på länge nu, vilket i och för sig inte säger så mycket eftersom att jag tvingar mig själv att prestera likadant ändå. Jag pressar mig alltid som värst när jag egentligen inte orkar. Det är najs och väldigt logiskt.

Men i vilket fall som helst - det hände värsta grejen idag. Det var bara jag och två till på gymmet, en kille och en gubbe. (Om ni förstår. Orkar inte dra detdär med olika gym-typerna igen) Jag sitter med iPoden uppdragen på högsta volym, men så tar låten slut och jag hör ett högt tjut, vilken får mig att dra ur hörsnäckorna och kolla mig runt. Och det jag ser är killen, på fötter, stressandes ut ur gymmet iklädd halvt avdragen t-shirt, BRANDMANSBYXOR och ett pipande läte efter sig.

Hallå liksom? Löpbandet, adrenalin, testosteron och män i uniformer. Inte okej.

(Med andra ord, jag kanske borde börja träna oftare)

Nu har jag i alla fall hämtat mig, duschat som sagt, tryckt i mig potatissallad och rostbiff och väntar för tillfället på att mina två donnor Jeanette och Olivia ska klampa in, vilket bör ske inom de närmsta tio minutrarna.

Pussochkraaaaaaaam