"Om man så vill kan man här även uppfatta erotiska undertoner ..."

Förresten så var vi på Moderna muséet på Dalíutställning igår. Det hela var en intressant upplevelse, som kanske kunnat vara lite bättre en mer inspirerad dag, och eventuellt med en guide som inte tycktes prata utantill ur en bok.

Jag har lite svårt för detdär hela att få ett konstverk förklarat för sig, höra andras resonemang om vad som kan vara en vettig tolkning. Det är lite som att se sin favoritbok filmatiserad. Allt man tänkt sig på egen hand, ens egna små tankebanor, överasfalterat av en rak motorväg som pekar på hur det är.

Och sånt är ju alltid tråkigt.


Louisa - A bum like you


Det var länge sen det hände något på denhär fronten känner jag, och så har jag dethär klippet som jag suttit och tryckt på ett tag och väntat på ett bra tillfälle att lägga upp.

Det är från i somras, när Louisa och några till hade fått chansen att ha en liten föreställning på scenen vid hamnbodarna. Här sjunger hon en cover på Robyns A bum like you, mycket bättre än originalversionen skulle jag säga!


Kan jag få vara med

Mina kompisar är i skolan. Dom uppträder med sina Michael Jacksonlåtar, typ lite soft mittprojektsuppvisning för bara de andra sångarna. Jag är hemma. När jag reser mig upp snurrar det. Jag känner mig lite åkabilillamående. 

Att vara hemma från skolan är en grej som är sjukt överskattad. Det finns inte mycket att göra. När man är en laglig (/feg) medborgare som inte använder Pirate Bay, och dessutom lever i ett hushåll som vägrar tillköpskanaler som, shit, trean och femman, vad ska man med dom till? Det är bara reklam och skitprogram!, så finns det inte så många alternativ förutom att sitta nedsjunken i en av de stora fåtöljerna vid panoramafönstret och bara känna sig lite mer lik en säck potatis än vanligt.

Jag missar kvällsskolan också. Skit.


sexyhotbabeslash brudmedmeloner snabelahotmailpunktcom

 


Har troll spetsiga öron? Eller är det bara alver?

Sitter och pular med min maskerads outfit till på lördag. Troll var rubriken då. Okej, så satt Johanna och jag och diskuterade hur denna mytologiska karaktär ser ut. Fräknar. Burrigt hår. Lappar på kläderna. Svans. Ja, något åt det hållet. Så då var det ju bara att sätta igång då. Hittils har jag fått till lapparna, och några knappar. Självaste grunden har jag också hittat. En rutig klänning får det bli. Ett litet tjejtroll blir ju bra. Men sen var det ju svansen också. Svansen. Ni hörde ordet. Herregud, hur fan gör man en svans. Mamma får göra en svans. Hon förklarade igår hur man gick tillväga. Vi hade tydligen en här hemma för något år sedan, som hon hade snickrat ihop. Jättefin också tillade hon. Men sen skickade hon iväg den. Låg bara och skräpa tydligen. Varför hade du en sådan förut undrade jag såklart, vad var det för maskerad? Nä, den har jag inte på någon maskerad. Blev svaret. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Sen tog Idol reklamen slut. he

Aja. Såhär ser jag ut i fräknar i alla fall.


Fast jag tyckte det blev lite torrt. Så jag la till en effekt med tuggummit.

Det såg ju lite trolligare ut så jag gick verkligen in för min roll...

..sen spårade det.. lite.


Nu ska jag sy upp klänningen. Önska mig lycka till, he

Jag och Julia ska fotografeera

Vi har hämtat film och kamera hos Lasse. Ni sätter det igång!


Kulturhistoria- Kleopatra

Kleopatra var med stor sannolikhet inte vacker i modern bemärkelse – med tanke på att begreppet skönhet är olika för varje period och för varje person. Endast 10 mynt från hennes regeringstid, med hennes porträtt har överlevt i gott skick. De visar henne som en fet nackad, med en böjd näsa, långa öron och en framstående haka.


Kulturhistoria

Hatshepsut, dotter till Thutmose (uttalas Tutt-mose) I och Aahmes, båda av kunglig börd, var favoriten av deras tre barn. När hennes två bröder dog, befann hon sig i den unika positionen att kunna överta kronan efter sin fars död. Att ha en kvinnlig farao var ganska enastående och förmodligen ditintills inget man hört talas om heller.


Fabulous ha?


good looking babe

Undrar om jag ska vänta på Emmas död innan jag kan balsamera henne..
Eller om jag ska ta saken i egna händer.
Get it over liksom.
Nastyyyy. Längtar.




Tjatja här ska jag lägga upp en filmlänk när jag inte sitter på skolans youtubeblockerande dator



Och så lyssnar vi på Death cab for Cutie.


Fotolektion

Johanna tittar på sidan sju bland googles resultat av "male model":
Men hallå, dom är inte ens snygga!

Louisa tittar på sidan tjugonio (typ):
Hörru, VÄNTA BARA, här lite längre bak är alla JÄTTESNYGGA!

idag har vi orienterat



Och jag tycker att den här bilden som jag tog på Louisa idag berättar mer än tusen ord. Så den får räcka.
Har dock lite filmer som jag slänger upp på.. hmm.. onsdag. YOU DONT WANT TO MISS THEM

Jag sitter och lyssnar på She's out of my life på repeat nu för att lära mig den också, börjar bli rätt sååå tjatigt.

MYYYYYsi


Jag har precis hittat dom optimala musikhustofflorna.


Fredagsmyyyys hos Emma!


Trots att jag är sjuk eller ja, väldigt förkyld iaf tänker jag åka till ösmo och vara med mina kära vänner. Se idol och film, prata massa skit och bara myyyyysa. Jag älskar sånt!


Varför ska jag plåga mig själv när ingen annan gör det?

Livet som estet är ett hårt liv. Engelska läxa i mitt hjärta. Mmmm. Kanske ska sova istället. Jag har ju trots allt bara surfat de senaste 3 timmarna. Ja, det är inte lätt inte. Sen är det September också. Kallt som fan. Sådär kallt när man sätter ner fötterna på golvet på morgonen och sådär kallt när man kliver ur duschen och kallt när man går till bussen och hejvadmktkalltdetblevhelatidenheltplötsligt. Det kan väl ialf bli lite oranget i naturen om det ska ta och vara så kallt. Jag ska äta godis imorgon. Längtar. Så var jag duktig och hängde upp tvätten också. Lilla mammsen fick gå och lägga sig istället. Emma kirrar. Och så ska syskonen bort också. Men lite annat folk droppar in. Och om Ida kunde svara på mina sms också. Nä, annat folk sover ju normalt vid denna tid. Ska väl ta och ställa klockan. Om ni undrar varför jag inte pluggade på engelskan ikväll. Så gick den här meningen runt, om och om igen i mitt huvud. - Hur många av de andra tror du pluggade på läxan?



Och sen tänkte jag...

Varför ska jag plåga mig själv när ingen annan gör det? Sen var det nog om det.

"VadFAN hade dom rökt?"

Sånt får man höra folk fråga sig om man halkar in några meter bakom flickorna i ESMK2 en vanlig torsdag vid lunchtid, då undertecknad dragit igång övriga i allsång på Känn ingen sorg för mig Göteborg, i sann lyrisk, hysterisk och mycken omusikalisk konsertanda.

FÖR JA VA NEERE MEN UPP PÅ FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!


Jag ska till canarie öarna!

Jag jobbar idag igen. Lite mysigt faktiskt, lyssnar på Norah Jones som gör mig jätte trött och lite "mysig i huvudet" som julia skulle kalla det och så dricker jag Té med honung som har varit min drog de senaste två veckorna.

Alldeles nyss kom det in två små söta pojkar på kanske 10år eller nått in i butiken och fastnade för en leksaksbil vi har här i butiken, ganska cool faktiskt men absolut inte överdrivet. Det som iaf gjorde dom så söta och mig glad var att den ena seriöst kom fram och frågade mej om den gick på bensin.
Min första tanke var "Men lilla gubben äru blind" meeeen jag svarade snällt, neej det är den inte med ett leende och fick ett väldigt gulligt leende tillbaka ska jag säga... Det är inte lätt ibland.

När jag kommer hem vid halv sjuuu ska jag göra en väldigt fin dikt & om jag är duktig kanske till och med två som monica kommer älska. Sen ska jag vara med min bästa vän nässprayen, dricka ännu mer Té, se idol och verkligen bara vara hemma i min sköna säng. Låter det inte underbart.

Juste, jag tror jag borde skaffa glasögon eller iaf gå på en riktig synundersökning, bara så ni vet.


Vi har bra inflytande på folk

Jag sitter i biblioteket. Bredvid mig sitter Tim.

Han lyssnar på Håkan Hellström.

Fick en Spotifylista från Louisa en gång


ohoo

Jag har precis färdigställt min första dikt. En käääärleksdikt. Känner mig stolt.
Fast fyfan vad jag skäms över den. Hoppas Monica blir glad nu när jag verkligen ansträngt mig med att vara seriös

Oh what can I do

Hallå. Jag sitter med min bildanalys (se bild nedan), tavlan är ful (förlåt mig Rita Kernn-Larsen) och jag känner bara att fan vad det här inte är min grej. Skitbajskulturhistoriarest som jag ännu inte gjort klart.
MEN JAG KÖPTE NYSS EN KAMERA SOM ÄR JÄTTEFIIIIIN
hiihihih




Kulturhistoria

Det är lugn, arbetsam stämning i biblioteket, där klass ES2 sitter och googlar till sina kulturhistoriearbeten.

En fascinerad, frågande stämma hörs från bakom en dator:

Mikiasson: Emma, får jag balsamera dig när du dör?

Idag kommer jag försent för första gången

Det här är en sådan dag som kommer slutar i kaos. Alla kläder som var fint vikta i min garderob ligger nu på min säng. Igen.  Det är hopplöst ibland. Kan inte alla bara vara nakna så behöver man inte stå och fundera på vad man ska ha på sig. Mjukisbyxor och en skön tröja får det nog bli idag,  kan tilläggas att mjukisbyxor och myströja går emot mina principer. Mina estetvänner sitter på en lektion som jag också vill sitta på. Gehör och musiklära är nämligen något jag finner roligt, jag är liksom bra på det. Men nu sitter jag här. Vill typ hänga mig för att jag blir så trött på mig själv ibland och tänker på hur mycket jag missar. "Varför går du inte nu?", kanske några tänker nu. Svar: Det är pinsamt att komma försent. Punkt.

Aja.. Nu är det mindre än en timme kvar tills matten börjar så det är väl bara att ta på sig lite kläder, (nej jag har fortfarande inte klätt på mig), och cykla iväg på den orangea vackra skapelsen.

Är det kallt ute?


PS jag är sjuk och har tråkigt DS



Kom igen nu tjejer kasta bollen


Oho idag rä det måndag

Jag sitter med SNABBNUDLAR BIFFSMAK framför mig, iförd leggings med hål i och en vinröd hoodtröja. Jag hostar grönt slem (vet att ni ville veta) och snorar grönt snor (det ville ni veta också). Och det roliga är att jag blev frisk för två dagar sen, och nu är jag sjuk igen. Det känns.. kul. JÄTTEBRA OCKSÅ att jag missar skolan, jag som redan kommer missa torsdag-fredag den här veckan för att jag ska till Dalarna och titta på gravar.
Det är sant.
Min familj är inte riktigt klok.
En annan grej jag försöker bortse ifrån är klädesplaggen på min säng som bara väntar på att bli vikta och inlagda i garderob respektive byrå. Det har blivit en redig hög nu när jag tvättat ALLT som jag äger (i klädväg snackar vi nu) och jag tyckte att jag fick en skitbra idé när jag slängde allt på sängen imorse när jag kände mig pigg och redo att ta mig an problemet. Jag var antagligen inte redo.

Hoppas på att någon vänlig själ kommer med en bra film och lite te till mig........ (Och hoppas på att någon fattar vinken)



PUSSSSSSS OCH KRAM

SATANIGATAN

Tjejer, minns ni den lätt sexistiska dikt som skrevs ihop en kväll i slutet av sommarlovet när jag hamnat under Mikiassons laptop? Den som skrevs som utkast i bloggen men som nog aldrig var planerad att publiceras?

Vi trodde att den hade försvunnit, och då kan ni ju gissa min förvåning när jag kom in på bloggen för fem minuter sen och fann den sänd som senast skickade inlägg.

Publicerad.

På bloggen.

Det var då orden jag valde som rubrik till detta inlägg for igenom mitt huvud.

Nu är det borta, frågan är bara; Hur kom det dit?


Eehehhe

Nu skulle jag lägga upp en video som skulle visa hur glad jag var igår när vi var på Håkan men det vilel inte blogg.se!

En fråga bara


Vad har vi gjort för tagg på vårat picnicklipp för att
 få upp när Joel solar som liknande klipp? ...


För jag var nere men uppe på FEEEEM


TAGGA TILL!




3 september.

Den här dagen har varit typ perfekt.
& Inspelning på min söta klass som sjunger för mig kommer upp snaaaaaart.


Här kommer en ganska pojkig grej, fast till en ur gullig tjej

Jag har blivit as taggad på höst föreställningen. Jag tror att jag bestämt mig. Får se, det är ändå två månader kvar. Ni får inte veta vad jag ska performa. Mjeje. Men dåligt blir det inte. Hoppas jag inte. Låten är inte så känd. Men jag har lyssnat på den i ett år säkert. You know when you down oså. Så den är lite speciell you know. Aja. Det var bara lite estet news från mig. Annars var det jätte trevlig hos Johanna. Hade gärna stannat längre, men när jag kom hem så var det som jag trodde. Jag var RIKTIGT bajsnödig. Och det var lite crowdy hemma hos henne så jag hoppade de. He. Nu vet ni det. Jag hade kameran med mig men jag fotade inget. Varför gjorde jag inte det, you tell me. Hade blivit fina bilder. Får väl fota när vi åker till stan istället. Och åker gooooooooooookart! Det blir kalas GRATTIS PÅ DIG IGEN MIN SKÖNA!

JUSTE engelska glosor var det. ehff. Kunde pluggat lite när jag satt på toan istället, när man ändå satt där i en kvart liksom. Hört talas om 2 flugor i en smäll Emma.. f u c k e d  u p och jag är jätte trött. Nä nu blire hejdå. hejdå. 


FUCK mindfulness



När det finska temperamentet kommer fram.


now we're talking

Jag är så  fruktansvärt dålig på att logga in här. Inte med att uppdatera oså (inte vad jag menar nu ialf) men just med dessa inloggningsuppgifter. Ibland när jag för 5 gången skriver in fel lösenord. Så kan jag inte undvika att tänka. NÄ DET ÄR INTE SANT, dem jävlarna har bytt lösenord eller något. vaaafan såååååå dåligt skriver jag väl inte. Nä, men det skulle dem aldrig göra, för d å  s k u l l e  j a g  s l å  n e r  d e m  i  s k o l a n  n ä s t a  d a g. Hårt också, Bam splach kabooom. det blir godnatt direkt. sen så helt plötsligt så funkar min hjärna igen efter ett litet avbrott och så är jag här. HEJA! Så blev jag glad igen och satte på gladmusik  och det kan låta såhär.


Myten om ointelligenta esteter har ingenting med oss att göra.

Ett gammalt blogginlägg ur min egna blogg (och ja, när jag har tråkigt läser jag min egen blogg. Det finns liksom ingen annan som är riktigt så fulländad och perfekt, rolig och intelligent, så man taget vad man haver) påminde mig om denna härliga scen, som utspelade sig någon gång i vintras när jag och Louisa skulle införskaffa kaloririk föda i kafeterian.

Louisa, artigt till da lady i kafeterian: En Daim och en Mars, tack.
Julia, road: Hehe. Jag tänkte precis "Oh, båda är planeter"!
Louisa, också road: Okeeej
Julia, belåtet: Sen tänkte jag "Nej just det, Mars är en stjärna"

Jag minns att det stod naturare bakom oss i kön.

RSS 2.0